divendres, 9 de desembre del 2011

Diari del bloc

Aquests dies de festa ens han anat molt bé per avançar feina. Com ja anunciàvem a la darrera entrada, hem deixat per tancats els diferents apartats que contenen la informació de la regió. Així mateix, de moment afegim dues activitats que hem dissenyat i que proposem dins el nostre treball de mòdul, el bloc. Val a dir que aquestes activitats van adreçades al cicle superior de primària. No obstant, si es creu convenient i/o adient per part de qui en faci ús, poden anar dirigides a altres nivells.

D’una banda, una activitat que fa referència a tot el contingut del bloc. On es proposa als alumnes una tasca de síntesi i una posterior explicació als companys d’una pestanya del bloc amb l’ajuda d’un suport digital. Pensem que aquesta activitat afavoreix que l’alumne sigui actiu en el seu procés d’aprenentatge i al treball cooperatiu entre els alumnes, ja que és una tasca a realitzar en grup on s’hi poden establir diferents rols i que al final contempla una autoavaluació. A més, es pretén transmetre tot el contingut del bloc al conjunt del grup-classe a partir de l’explicació pertinent de la pestanya de cada grup. En aquest cas, el docent podria adoptar perfectament un rol de guia dels diferents grups.

D’altra banda, una activitat destinada a ampliar coneixements sobre la regió d’Astúries. Per a fer-ho hem cregut oportú confeccionar una WebQuest i l’objecte d’estudi en qüestió és Covadonga. Creiem que és necessari aprofundir en alguns temes quan s’estudia quelcom, és a dir, no només quedar-nos amb el que ens diu per exemple un llibre, sinó que hem d’anar més enllà i intentar ampliar el coneixement. Per això, posem a disposició de tothom aquesta WebQuest que hem dissenyat específicament per a l’alumnat de cicle superior. Pensem que és una bona eina perquè cada alumne dugui a terme un aprenentatge actiu i a més, contempla l’ús de les TIC.

Finalment, dir que les activitats resten dins la pestanya creada específicament per la seva ubicació, és per aquest motiu que no hi apareixeran les etiquetes que proposa el full d’instruccions del bloc que ens ha proporcionat l’assignatura ni com a entrades al diari. Ja que només permet la creació d’entrades la pàgina principal. No obstant, aquest aspecte organitzatiu ja el vam comentar amb la nostra tutora i en principi no hi ha d’haver cap problema.

dilluns, 5 de desembre del 2011

Diari del bloc

Ja fa uns quants dies que no fem cap entrada al nostre diari del bloc. Per això, hem cregut convenient editar-ne una on hi quedin reflectits alguns canvis que hem dut a terme d’acord amb les modificacions proposades per la nostra professora del mòdul de Ciències Socials de la UdG, Rosa Mª Medir.

En primer lloc, hem habilitat els comentaris a totes les pestanyes, ja que hem vist que potser és més còmode, ordenat i pràctic fer el comentari de cada bloc de continguts al final de cada pàgina. En segon lloc, ens hem dedicat a arreglar i corregir els continguts del bloc. En alguna pestanya hi havíem introduït el contingut, però encara no n’havíem fet la revisió. En tercer lloc, hem introduït les frases de cada vídeo que hem inserit amb la finalitat d’il·lustrar millor la informació que volem transmetre o per ampliar-la. Finalment, hem acabat de penjar diferents imatges i vídeos, a més, de completar la bibliografia. Per tant, donem per tancades les quatre pestanyes on hi resten els continguts de la regió: com és?, de què viuen?, com ha canviat? I futurs possibles.

Així, doncs, ens disposem a començar a preparar i dissenyar les activitats.

dimarts, 15 de novembre del 2011

Diari del bloc

Com que ja fa uns dies que estem introduint el contingut del bloc a les nostres pestanyes, hem pensat que ja començava a ser hora que féssim una nova entrada al nostre diari.

Quant a la informació que anem adjuntant a les distintes pestanyes, hem de dir que abans de penjar-la  l’hem contrarestat amb diferents fonts per tal que aquesta sigui el màxim de correcta i coherent possible. Així mateix, intentem redactar aquests continguts amb un llenguatge planer per tal que es facin entenedors per tothom qui els llegeixi.

D’altra banda, pensem que hem trobat algunes imatges i vídeos que ajuden a entendre millor la informació de la Regió i que a més, fan del nostre bloc una eina més atractiva. Val a dir, que no és fàcil trobar bones imatges i menys bons vídeos que expliquin o representin realment el que un vol i que s’adeqüin al context del bloc. Per aquest motiu algunes són de creació pròpia.

Per últim, deixar constància de les noves incorporacions: en primer lloc, una nova pestanya enfocada a les activitats, ja que pensem que així aquestes estaran més organitzades i resultarà més fàcil trobar-les. En segon terme, hem modificat les adreces dels blocs dels companys perquè un grup ha canviat de tema i en aquest moment tots s'han decidit pel subtítol de la seva regió. I finalment, hem creat un usuari a twitter, @blogasturies, per tal de fer difusió del nostre treball i poder-lo compartir.

divendres, 4 de novembre del 2011

Diari del bloc

Després de llegir detingudament tots els comentaris i propostes de millora dels nostres companys hem decidit modificar:

-          L’apartat dels objectius: la majoria de comentaris ens deien que trobaven a faltar algun objectiu, és per aquest motiu que després de dialogar sobre el tema hem cregut convenient afegir-ne algun. Esperem que ara estiguin més ben perfilats i complets. Cal destacar que no ens hem decantat per posar objectius com per exemple que com a grup volíem aprendre quelcom de la regió o de com fer un bloc, perquè creiem que és força obvi que quan realitzem qualsevol tasca estem aprenent en tots els sentits. És a dir, a nivell de coneixements, habilitats, i en aquest cas, a ser crítics i a valorar la nostra feina i la dels demés.

D’altra banda, en algun comentari hem llegit que potser canviarien la imatge de fons per  una qüestió estètica. De moment hem decidit de no modificar el disseny, ja que a nosaltres ens agrada i els comentaris que hem rebut en referència a aquest són molt positius. Tot i així no descartem retocar-lo a mesura que avancem amb el treball. No obstant, si que hem realitzat alguns canvis estètics referents a la identitat com ara la foto de perfil. Val a dir que la majoria de components del grup hem treballat altres vegades en la realització de blocs  o en plataformes semblants. És per aquest motiu que avancem sense gaires dificultats tècniques. La més important va aparèixer a l’hora de realitzar la coavaluació, el navegador que utilitzàvem (Internet Explorer) no ens permetia fer els comentaris. Per tant, vam haver d’emprar-ne un altre (Mozilla Firefox).

Finalment, destacar com a molt positiu i enriquidor el fet de dur a terme una tasca on no només avaluïn els professors propis del mòdul, és a dir, que es dugui a terme una avaluació contínua i que a més es facin les coavaluacions entre els companys de la classe. Aquest fet t’ajuda a ser crític amb la resta i amb el teu propi treball i, a més, a aconseguir un bon producte final.

dimecres, 26 d’octubre del 2011

Diari del bloc

Iniciem aquest bloc amb la intenció de fer una bona feina i sobretot que aquesta serveixi per qui la vulgui utilitzar. El primer que hem fet ha estat triar una regió. Alguns dels requisits eren que algú del nostre grup hi havia de tenir un vincle especial. Després de dialogar i donar a conèixer diferents propostes, ens hem decantat per Astúries. Tot i que no hi tinguem cap vincle especial, és un lloc que a tots els components del grup ens agradaria viatjar-hi algun dia, per exemple per estar a prop del mar Cantàbric o visitar los Picos d'Europa. Precisament en relació a aquests exemples, vam decidir el subtítol del bloc.

Un cop decidida la regió i, per tant, el tema principal del nostre treball, hem començat a crear les distintes pestanyes suggerides pel professorat del mòdul de Ciències Socials de la Universitat de Girona. A més, presentem un primer disseny pel bloc que no descartem canviar al llarg de la seva elaboració.

Finalment, tal i com ens van indicar els professors del mòdul hem introduït un Gadget, on s'hi recullen els blocs dels nostres companys de classe a fi de poder-hi accedir fàcilment per dur a terme la coavaluació.